Kom igång med träningen

Det är väldigt viktigt att röra på sig och få motion för att vi ska må bra. Att träna är kort sagt bra för oss. Det fina med träning är att det finns många sätt att träna, bland annat på gym i Vikbolandet. I dagens inlägg tänkte jag att vi ska prata om just gym och vilka fördelar det finns med att träna på gym.

Men först vill jag bara säga att det finns många olika gym med olika sorters träningsredskap och med flertalet inriktningar. Det vanligaste är väl att folk går på gym för att träna styrka, simma eller köra aerobic, men man kan också gå på cirkelgym som har en blandning av dessa tre.

Det finns flera olika anledningar till varför vi borde skaffa ett medlemskap på ett gym i Vikbolandet. För att nämna några kan jag säga att det är bra för både kroppen och hjärnan, du mår bra i formen, träningsformen blir mer effektivt om du har ett gymkort samtidigt som du kan utsätta dig för olika typer av stress.

För att inte nämna alla de olika sorters styrkeredskap som finns på gymmet! Dessa kan vara valsar, gummiband, kettlebells, brädor med mera. Genom att träna på ett gym så kanske du hittar nya övningar som passar dig perfekt.

Sedan finns det också olika konditionsbollar och rullband på gymmet, så att du kan gå en lugnare promenad snabbare eller omvänt. Samtidigt får du utlopp för din stress där genom att byta upp dig till en annan typ av träningsform!

Det finns många fler fördelar med att träna på gym i Vikbolandet än vad jag har nämnt, men detta är bara ett axplock så att du kan få en bild av hur bra det är. Det finns helt enkelt ingen anledning att inte utnyttja de fördelar som finns med gym!